Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Johnson & Johnson: Στα $4,27 δισ. ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα οικονομικά αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρίας, με αποτέλεσμα να αναβαθμίσει το guidance για τα ετήσια κέρδη. Τα κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν σε 4,27 δισ., ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν 4,2% στα 17,8 δισ.

Johnson & Johnson: Στα $4,27 δισ. ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Η Johnson & Johnson εμφάνισε καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι φαρμακευτικές δραστηριότητες του κολοσσού στην ιατρική φροντίδα συνεχίζουν να ενισχύουν τα καθαρά της κέρδη.

Η J&J κατέγραψε στο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 4,27 δισ. δολαρίων ή 1,53 δολάριο ανά μετοχή, από 3,36 δισ. ή 1,20 δολάριο ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν σε 1,68 δολάριο ανά μετοχή. Σύμφωνα με το MarketWatch, οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 1,66 δολαρίου ανά μετοχή.

Τα έσοδα εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 4,2% σε 17,8 δισ. δολάρια, λίγο άνω των προσδοκιών των αναλυτών για 17,74 δισ. Δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες εξάλειψαν το 0,1% των συνολικών εσόδων της εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Alex Gorsky, υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αντανακλούν την επιτυχία των νέων προϊόντων της J&J και την ισχύ των βασικών της δραστηριοτήτων, «που οδηγήθηκε από την ισχυρή ανάπτυξη στην φαρμακευτική μας μονάδα».

Όπως πρόσθεσε, η εταιρία αναμένει να κυκλοφορήσει 10 νέα φαρμακευτικά προϊόντα για την περίοδο 2015-2019, καθένα από τα οποία έχει δυνατότητα εσόδων άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Για το σύνολο του έτους, η αμερικανική εταιρία αναμένει κέρδη 6,68 με 6,73 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι προηγούμενου guidance 6,63 δολάρια. Επανέλαβε προηγούμενη εκτίμηση για τα έσοδά της, ύψους 71,5 με 72,2 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v