Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wells Fargo ανέβαλε πώληση ομολόγων μετά την υποβάθμιση από S&P

Ο οίκος αξιολόγησης επανέλαβε το «Α» της τράπεζας αλλά υποβάθμισε την προοπτική του, μετά το μεγάλο πλήγμα στη φήμη της από την αποκάλυψη ότι οι εργαζόμενοί της άνοιξαν μέχρι και δύο εκατ. λογαριασμούς χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες.

Η Wells Fargo ανέβαλε πώληση ομολόγων μετά την υποβάθμιση από S&P

Η Wells Fargo ανακοίνωσε την Τρίτη την καθυστέρηση της πώλησης του δεκαετούς ομολόγου της, αφότου ο S&P Global Ratings αναθεώρησε την προοπτική για την πιστοληπτική της ικανότητα σε αρνητική από σταθερή, όπως γνωστοποίησε πηγή της Wall Street Journal που γνωρίζει την υπόθεση.

Η εφημερίδα τονίζει ότι είναι ασυνήθιστο για τις εταιρίες επενδυτικού βαθμού να καθυστερούν τις πωλήσεις ομολόγων, ωστόσο απροσδόκητα γεγονότα μπορεί ορισμένες φορές να οδηγήσουν εκεί. Η πηγή επεσήμανε ότι το ομόλογο αναμένεται πλέον να κοστολογηθεί σήμερα.

Στην έκθεσή του, ο S&P επιβεβαίωσε το «Α» της Wells Fargo αλλά υποβάθμισε την προοπτική του, κάνοντας αναφορά στο πλήγμα στη φήμη της τράπεζας από την πρόσφατη αποκάλυψη ότι υπάλληλοί της είχαν ανοίξει μέχρι και δύο εκατ. λογαριασμούς χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες.

Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα συμφώνησε στην καταβολή προστίμου ύψους 185 εκατ. δολαρίων, ενώ αντιμετωπίζει ερωτήματα των επενδυτών σχετικά με το επιχειρηματικό της μοντέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v