Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volvo: Πτώση 15% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα κέρδη της Volvo υποχώρησαν σε 2,59 δισ. σουηδικές κορώνες, ενώ τα έσοδα εμφάνισαν πτώση 6% σε 68,76 δισ. κορώνες. Η εταιρία θα μειώσει τον όγκο παραγωγής στη βόρεια Αμερική για να περιορίσει τα αποθέματα των αντιπροσώπων.

Volvo: Πτώση 15% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η σουηδική κατασκευάστρια φορτηγών Volvo ανακοίνωσε σήμερα πτώση 15% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, εξαιτίας χαμηλότερων πωλήσεων φορτηγών σε όλες τις αγορές της εκτός της Ευρώπης.

Η εταιρία γνωστοποίησε πως τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,59 δισ. σουηδικές κορώνες (290 εκατ. δολάρια), έναντι 3,07 δισ. κορωνών την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα υποχώρησαν 6% σε 68,76 δισ. κορώνες από 73,31 δισ. πέρυσι.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 3,09 δισ. από έσοδα 69,6 δισ. κορωνών.

Η Volvo επεσήμανε ότι οι δραστηριότητες φορτηγών, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στα δύο τρίτα των συνολικών της πωλήσεων, εμφάνισαν αισθητή πτώση της τάξης του 13%.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Lundstedt, θα γίνουν περαιτέρω βήματα για την ελάττωση των όγκων παραγωγής στη βόρεια Αμερική.

«Η πτωτική διόρθωση στην αγορά της βόρειας Αμερικής συνεχίστηκε και υπάρχει ακόμη η ανάγκη να μειώσουμε τα αποθέματα των αντιπροσώπων», εξήγησε σύμφωνα με το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v