Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Απρόσμενα κέρδη το γ' τρίμηνο

Ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα της Deutsche Bank για το γ' τρίμηνο, καθώς εμφάνισε κέρδη αλλά και μικρή αύξηση εσόδων. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Deutsche Bank: Απρόσμενα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε απρόσμενα καθαρά κέρδη ύψους 278 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο, καθώς ωφελήθηκε από μια εκτίναξη στο trading ομολόγων, που έδωσε ώθηση σε όλα τα κέρδη των τραπεζών που διαπραγματεύονται στη Wall Street.

Τα έσοδα της τράπεζας σημείωσαν μικρή άνοδο, στα 7,5 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην αναδιάρθρωση της τράπεζας. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες αυτές οι θετικές εξελίξεις επισκιάστηκαν από την προσοχή στις διαπραγματεύσεις μας αναφορικά με τα τιτλοποιημένα δάνεια στις ΗΠΑ. Αυτό είχε ανησυχητικές επιπτώσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας John Cryan. Ο ίδιος σημείωσε πως οι συζητήσεις με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την επίλυση του ζητήματος συνεχίζονται.

Η Deutsche Bank αύξησε το ποσό που έχει «βάλει στην άκρη» για την κάλυψη των νομικών εξόδων στα 5,9 δισ. ευρώ από 5,5 δισ. στο τέλος Ιουνίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v