Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Η καταναλωτική δαπάνη ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Οκτώβριο

Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 1,5% συγκριτικά με πέρυσι, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 0,4 και 1,3% αντίστοιχα. Η στατιστική υπηρεσία, πάντως, υποβάθμισε τη μέτρηση για το Σεπτέμβριο σε -0,4%.

Γαλλία: Η καταναλωτική δαπάνη ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Οκτώβριο

Η γαλλική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Insee. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα στοιχεία υπαινίσσονται μια ισχυροποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης στην αρχή του τελευταίου τριμήνου, έπειτα από μια ελαφριά υποχώρηση το καλοκαίρι.

Η καταναλωτική δαπάνη, ο κύριος παράγοντας που οδηγεί τη γαλλική οικονομία, ενισχύθηκε κατά 0,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, αλλά και 1,5% σε ετήσια.

Οι αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν μηνιαία άνοδο 0,4% και ετήσια 1,3%.

Η πιο στέρεη καταναλωτική δαπάνη έρχεται αφότου η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους και αναπτύχθηκε μόλις 0,2% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, λόγω απεργιών και επιβράδυνσης σε πωλήσεις και τουρισμό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πάντως, η Insee υποβάθμισε την ανάγνωσή της για την καταναλωτική δαπάνη του Σεπτεμβρίου, σε -0,4% από -0,2%. Διατήρησε, ωστόσο, αμετάβλητη τη μέτρησή της για την οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v