Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Σε ιταλικές τράπεζες το ένα τρίτο των «κόκκινων» δανείων

Εκθεση της ΕΚΤ δείχνει ότι 14 μεγάλες ιταλικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με 286 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια τους.

ΕΚΤ: Σε ιταλικές τράπεζες το ένα τρίτο των «κόκκινων» δανείων

Oι ιταλικές τράπεζες έχουν περίπου το ένα τρίτο από τα 990 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των μεγάλων τραπεζών στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, η έκθεση της ΕΚΤ δείχνει ότι 14 μεγάλες ιταλικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με 286 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια τους. 

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από ένα στα 10 ιταλικά δάνεια και στο ένα τρίτο όλων των προβληματικών δανείων στις 124 μεγάλες τράπεζες στην ευρωζώνη. 

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν αφήσει στην άκρη αποθέματα που καλύπτουν το 44,6% του συνόλου του προβληματικού χρέους, επιτυγχάνοντας λόγο κάλυψης πολύ υψηλότερο από αυτόν άλλων χωρών όπως η Κύπρος. 

Πηγές του Reuters δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, ύψους 80 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει όποια άμεση, περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων μετά το δημοψήφισμα, προκειμένου να στηρίξει τα ομόλογα και να αμβλύνει τις κινήσεις στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v