Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Pimco πληρώνει $20 εκατ. λόγω κατηγοριών για παραπλάνηση επενδυτών

Η εταιρία βαρύνεται με την κατηγορία πως αρνήθηκε στους επενδυτές την ευκαιρία να πάρουν πλήρως ενημερωμένες επενδυτικές αποφάσεις σχετικά με το ETF της Total Return. Δεν παραδέχεται ούτε αρνείται τους ισχυρισμούς.

H Pimco πληρώνει $20 εκατ. λόγω κατηγοριών για παραπλάνηση επενδυτών

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Pimco θα πληρώσει 20 εκατ. δολάρια προκειμένου να δώσει τέλος σε κατηγορίες πως παραπλάνησε επενδυτές σχετικά με τις επιδόσεις του ETF Pimco Total Return Active.

Η SEC ανέφερε ότι τους τέσσερις πρώτους μήνες συναλλαγών του ETF, κατάφερε να εμφανίσει καλύτερες επιδόσεις κάνοντας χρήση της στρατηγικής «odd lot», κατά την οποία αγόραζε ομόλογα μικρότερου μεγέθους για να τονώσει τις επιδόσεις.

Αυτή η στρατηγική είχε σαν αποτέλεσμα να υπερεκτιμήσει το χαρτοφυλάκιό της, ενώ από την άλλη, τόνισε η SEC, η εταιρία δεν αποκάλυψε ότι αυτή η πρακτική εξελίχθηκε σε μη βιώσιμη καθώς το fund μεγάλωνε σε μέγεθος.

«Η Pimco παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τον πραγματικό μακροχρόνιο αντίκτυπο της στρατηγικής odd lot και τους αρνήθηκε την ευκαιρία να πάρουν πλήρως ενημερωμένες επενδυτικές αποφάσεις σχετικά με το ETF Total Return», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο Andrew J. Ceresney, επικεφαλής του τμήματος επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως προσθέτει το MarketWatch, στο πλαίσιο των όρων του διακανονισμού, η Pimco συμφώνησε να επιλύσει τις επικρίσεις της Επιτροπής χωρίς να παραδεχθεί ή να απορρίψει τα ευρήματά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v