Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple και επίσημα στο λογισμικό αυτοοδηγούμενων οχημάτων

Η τεχνολογική εταιρία επιδιώκει να συνεργαστεί με την αρμόδια αμερικανική αρχή για να καθορίσουν από κοινού το ρυθμιστικό πλαίσιο. Οι δηλώσεις της καταδεικνύουν ότι έχει αλλάξει πορεία και εστιάζει πλέον στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Η Apple και επίσημα στο λογισμικό αυτοοδηγούμενων οχημάτων
Η Apple επιβεβαίωσε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων, αν και παραμένει απίθανο η εταιρία να σχεδιάσει ή να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου κάποιο αυτοκίνητο, εκτιμά η Wall Street Journal.

Σε επιστολή του που χρονολογείται από 22 Νοεμβρίου, ο Steve Kenner, διευθυντής ακεραιότητας προϊόντων στην τεχνολογική εταιρία, γνωστοποίησε στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή για τις μεταφορές, ότι η Apple εστιάζει στο λογισμικό που θα είχε υπό τον έλεγχό του ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο.

Το στέλεχος ανέφερε ότι η εταιρία «επενδύει επιθετικά στην μηχανική μάθηση και στον αυτοματισμό» για πολλούς σκοπούς «περιλαμβανομένων των μεταφορών».

Το γράμμα, το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα αργά την Παρασκευή, σηματοδότησε τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της Apple σχετικά με τις προσπάθειές της στο αυτοκίνητο, μια κίνηση που ονομάζει Project Titan, έπειτα από χρόνια μυστικότητας.

Ο εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού, Tom Neumayr, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία προσέφερε σχόλια στην αρμόδια αρχή NHTSA, λόγω των επενδύσεών της στον αυτοματισμό και τη μηχανική μάθηση, ένα είδος λογισμικού.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την NHTSA για να βοηθήσουμε να καθοριστούν οι καλύτερες πρακτικές για τη βιομηχανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η έμφαση στο λογισμικό συνάδει με αναφορές τον τελευταίο χρόνο ότι οι προσπάθειες της Apple στον τομέα του αυτοκινήτου έχουν μετατοπιστεί, από την κατασκευή ενός οχήματος, στο σχεδιασμό ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης. Πέρυσι, η εταιρία εξάλειψε κάποιες θέσεις εργασίας που είχαν να κάνουν με την κατασκευή αυτοκινήτου και πρόσθεσε προσωπικό που δραστηριοποιείται στο λογισμικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v