Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ford συγκεντρώνει $2,8 δισ. από έκδοση μακροπρόθεσμου χρέους

Η εταιρία στρέφεται στις αγορές χρέους για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια. Προσπαθεί να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες εκμεταλλευόμενη τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά, εν μέσω κοστών και άγριου ανταγωνισμού.

Η Ford συγκεντρώνει $2,8 δισ. από έκδοση μακροπρόθεσμου χρέους
Η Ford Motor πρόκειται να συγκεντρώσει 2,8 δισ. δολάρια από νέα χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές της στο αυτοκίνητο, καθώς στρέφεται στις αγορές χρέους για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες.

Η Νο.2 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την έκδοση χρέους στο πλαίσιο υποχρεωτικής γνωστοποίησης τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως θα εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από αρκετά χρόνια μεγάλων κερδών από αυξανόμενες πωλήσεις φορτηγών και SUVs. Η εταιρία έχει τονίσει πως αναμένει αυξημένη πίεση καθώς αρχίζει να εξαντλείται η αμερικανική αγορά ελαφρών οχημάτων, αυξάνονται τα ρυθμιστικά κόστη και εντείνεται ο ανταγωνισμός στο να γίνονται τα αυτοκίνητα πιο αυτόνομα.

Μια αυτοκινητοβιομηχανία κάποτε φορτωμένη στα χρέη, η Ford αποπλήρωνε και μείωσε τις υποχρεώσεις της στη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν τη χρηματοπιστωτική κρίση, προκειμένου να αναζωογονήσει τον ισολογισμό της.

Αντίθετα, η General Motors και η Chrysler, πλέον τμήμα της Fiat Chrysler Automobiles, υπέβαλαν αίτηση για πτώχευση το 2009 για να σβήσουν χρέος δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχολιάζει η Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v