Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Saxo βλέπει άνοδο 165% για το bitcoin το 2017!

Η τράπεζα εκτιμά ότι το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα θα ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια τον επόμενο χρόνο. Αποδίδει την τεράστια άνοδο στις πολιτικές Τραμπ, που θα εκτινάξουν «στο φεγγάρι» δολάριο και πληθωρισμό.

Η Saxo βλέπει άνοδο 165% για το bitcoin το 2017!

Η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια το 2017, λόγω των προσδοκιών πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να εισάγει πολιτικές οικονομικής τόνωσης οι οποίες θα μπορούσαν να εκτινάξουν τον πληθωρισμό και να οδηγήσουν το δολάριο σε υψηλά-ρεκόρ, σύμφωνα με έκθεση της Saxo Bank.

Το bitcoin αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται περίπου στα 754,51 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Σε περίπτωση που εκτοξευθεί άνω των 2.000 δολαρίων, αυτό θα μπορούσε να αντανακλά ανατίμηση 165%.

Η έκθεση της τράπεζας υποστηρίζει πως η αύξηση στις δημοσιονομικές δαπάνες που υποσχέθηκε ο Τραμπ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του αμερικανικού δημόσιου χρέους, περίπου 20 τρισ. δολαρίων, και να τριπλασιάσει το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών από περίπου 600 δισ. σε 1,2-1,8 τρισ., ή περίπου 6-10% της τρέχουσας οικονομίας των 18,6 τρισ. δολαρίων.

Ως εκ τούτου, η οικονομία θα αναπτυχθεί και ο πληθωρισμός «θα εκτοξευτεί», εξαναγκάζοντας τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια με γρηγορότερο ρυθμό και θα ωθώντας το δολάριο «στο φεγγάρι». Όταν αυξηθεί ο πληθωρισμός, η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια για να τον κρατήσει υπό έλεγχο. Το γεγονός οδηγεί σε ανατίμηση του δολαρίου, γιατί θεωρείται ελκυστικό νόμισμα για τους ξένους επενδυτές.

«Αυτό δημιουργεί domino effect στις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα στην Κίνα, οδηγώντας τον κόσμο διεθνώς να ψάξει εναλλακτικές μορφές χρήματος και συστημάτων πληρωμών που δε συνδέονται με τις κεντρικές τράπεζες που έχουν εξαντλήσει τις νομισματικές πολιτικές ή με κυβερνήσεις που οδηγούν σε ύφεση τις οικονομίες», ανέφερε ο Steen Jakobsen, ανώτατος οικονομολόγος της Saxo Bank, στην έκθεση.

Το bitcoin, ως το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, θα ωφεληθεί από αυτό το «χάος», εξήγησε ο ειδικός, καθώς οι αναδυόμενες χώρες θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από μια κατάσταση στην οποία βρίσκονται «δέσμιες» από την αμερικανική νομισματική πολιτική και το τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v