Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: «Παρατυπίες» σε ντιλ με Monte Paschi

Πιθανή χειραγώγηση δεικτών για την απόκρυψη ζημιών της Μonte Paschi εντοπίζει εσωτερική έρευνα της γερμανικής τράπεζας.

Deutsche Bank: «Παρατυπίες» σε ντιλ με Monte Paschi

Υπάλληλοι της Deutsche Βank ενδεχομένως να χειραγώγησαν εσωτερικούς δείκτες στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να επιτραπεί στην ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena να αποκρύψει ζημίες, σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών αρχών.

Η έρευνα, την οποία διέταξε η Bafin και έχει δει το Bloomberg, υποστηρίζει ότι εσωτερική αξιολόγηση της Deutsche Bank περιγράφει «παρατυπίες» στα νούμερα δεικτών που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτίμηση του ντιλ της Monte Paschi το Δεκέμβριο του 2008.

Αν και οι ερευνητές στη γερμανική τράπεζα δεν καταλήγουν σε κάποιο κατηγορηματικό συμπέρασμα για χειραγώγηση του ντιλ της Monte Paschi, επισημαίνουν πως η Deutsche Bank δεν διέθετε κατευθυντήριες αρχές για τον έλεγχο των δεικτών για πιθανή παραποίηση.

Σημειώνεται πως η εσωτερική έρευνα δεν δημοσιεύτηκε ποτέ και τα πορίσματα της περιλαμβάνονται σε ιταλικά δικαστικά έγγραφα που έχει δει το Bloomberg.

«Το ντιλ της Monte Paschi βασιζόταν σε δείκτες και οι δείκτες μπορεί να είχαν χειραγωγηθεί για να είναι περισσότερο προς όφελος της Deutsche Bank» δήλωσε ειδικός του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v