Τakata: Διακανονισμός $1 δισ. με ΗΠΑ

Η ιαπωνική εταιρεία θα αποδεχθεί ότι παραπλάνησε τις ρυθμιστικές αρχές, τους καταναλωτές και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την ασφάλεια των αερόσακων της.

Τakata: Διακανονισμός $1 δισ. με ΗΠΑ

Η Takata συμφώνησε να δηλώσει ένοχη και να πληρώσει 1 δισ. δολάρια για να καταλήξει σε διακανονισμό με τις αμερικάνικες αρχές για την υπόθεση με τους ελαττωματικούς αερόσακους.

Η εταιρεία θα αποδεχθεί ότι παραπλάνησε τις ρυθμιστικές αρχές, τους καταναλωτές και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την ασφάλεια των αερόσακων της, οι οποίοι σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα συνδέονται με 17 θανάτους.

Νωρίτερα την Παρασκευή, Αμερικανοί εισαγγελείς υπέβαλαν κατηγορίες κατά τριών στελεχών της ιαπωνικής εταιρείας για το ρόλο τους στο σκάνδαλο. Τα τρία στελέχη είναι Ιάπωνες πολίτες και δεν κρατούνται από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Takata έχει δεχθεί μήνυση από δεκάδες οδηγούς και επιβάτες που ισχυρίζονται ότι τραυματίστηκαν από ελαττωματικούς αερόσακους. Σύμφωνα με τις μηνύσεις, η εταιρεία γνώριζε ότι οι αερόσακοι μπορούσαν να εμφανίσουν πρόβλημα, έκρυψε τα αρνητικά αποτελέσματα στις δοκιμές και πάγωσε τις ανακλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v