Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cryan: Δεν αποκλείει ΑΜΚ στην Deutsche Bank

«Γνωρίζω ποτέ να μην λέω ποτέ», δήλωσε στο CNBC ο CEO της γερμανικής τράπεζας, κάνοντας λόγο για ρυθμιστικές αβεβαιότητες. Κρισιμη αβεβαιότητα οι κανόνες της Βασιλείας. Ποτέ δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση το ενδεχόμενο κρατικής διάσωσης.

Cryan: Δεν αποκλείει ΑΜΚ στην Deutsche Bank
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν ακόμα ρυθμιστικές αβεβαιότητες που επιβαρύνουν τη γερμανική τράπεζα.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Cryan  είπε πως η τράπεζα πάντα έλεγε ότι προτίμησή της ήταν να μην προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου όταν υπάρχουν άλλες επιλογές, ωστόσο ανέφερε μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

«Έχω ξαναβρεθεί σε ρόλο CFO άρα γνωρίζω ποτέ να μην λέω ποτέ. Μένει να φανεί τι μας επιφυλάσσουν αυτές οι (ρυθμιστικές) αβεβαιότητες», είπε, ερωτηθείς για την πιθανότητα αύξησης κεφαλαίου στα επόμενα ένα με τρία χρόνια.

Ο Cryan μίλησε για τη μείωση ρίσκου της τράπεζας και τη εκχώρηση «πολλών δραστηριοτήτων τους τελευταίους 12-18 μήνες». Είπε πως δεν υπάρχει ακόμα σαφήνεια για τους νέους κανόνες προληπτικής ρύθμισης, προσθέτοντας πως εξακολουθεί να υπάρχει «κρίσιμη αβεβαιότητα» για τους κανονισμούς της Βασιλείας για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αναφορικά με τον διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, που αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν συζητήθηκε με την κυβέρνηση το ενδεχόμενο κρατικής διάσωσης. Τελικά, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό 7,2 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v