Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μελβούρνη: Οδηγός ΙΧ έπεσε σε πεζούς - Τέσσερις νεκροί

Ο οδηγός οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς. Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία το περιστατικό, συνδέεται όμως με άλλη επίθεση, σε άλλο σημείο της πόλης. Ο δράστης φέρεται να είναι ελληνικής καταγωγής.

Μελβούρνη: Οδηγός ΙΧ έπεσε σε πεζούς - Τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς) και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, σε πολυσύχναστο κέντρο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 26χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, φέρεται να είναι ελληνικής καταγωγής.





Η επίθεση σημειώθηκε στις 2 μ.μ. τοπική ώρα, σε περιοχή με εμπορικά κέντρα κοντά στην Μπερκ και Κουίν Στριτ της Μελβούρνης.

Ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, οδηγώντας με 60 χιλιόμετρα. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά και το ένα είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καβγά που είχε με τον αδελφό του.







Το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v