Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εξαιρουμένων των ενόπλων δυνάμεων, υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

ΗΠΑ: Παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εξαιρουμένων των ενόπλων δυνάμεων.

Το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο ήταν μια από τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Είχε διευκρινίσει ωστόσο ότι το μέτρο αυτό δεν θα αφορούσε τους τομείς της υγείας, της δημόσιας ασφάλειας και του στρατού.

Η υπογραφή των πρώτων προεδρικών διαταγμάτων χαροποίησε ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικανούς αιρετούς. "Ο πρόεδρος Τραμπ δεν χάνει χρόνο για να θέσει σε εφαρμογή τις υποσχέσεις του" σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πολ Ράιαν. Με το πάγωμα των προσλήψεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο "έκανε ένα πρώτο καθοριστικό βήμα για τον έλεγχο της γραφειοκρατίας στην Ουάσινγκτον. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να ενισχύσουμε αυτές τις δράσεις και να παράσχουμε αποτελέσματα στον λαό", πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο προεκλογικό "συμβόλαιό του με τους Αμερικανούς ψηφοφόρους" ο Τραμπ είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα του το πάγωμα των προσλήψεων, που το είχε εντάξει στο κεφάλαιο που αφορούσε "την εξάλειψη της διαφθοράς και της διαπλοκής" με τα λόμπι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v