Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπλερ ξεκινά εκστρατεία κατά του Brexit

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να εναντιωθεί άμεσα στην κυβέρνηση Μέι, τονίζοντας πως «πάντα επιθυμούσε ένα hard Brexit». Όπως σχολίασε, κι αυτός ο όρος ακόμη θα πρέπει να αλλάξει, αφού η πολιτική πλέον είναι «Brexit με κάθε κόστος».

Ο Μπλερ ξεκινά εκστρατεία κατά του Brexit

Ο Τόνι Μπλερ πρόκειται να καλέσει όσους είναι αντίθετοι στο Brexit να παλέψουν ώστε να αλλάξουν γνώμη στον κόσμο και να αντιστρέψουν την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ, σε μια ομιλία που έχει στόχο να δείξει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι δεν θα γίνουν όλα όπως τα θέλει.

«Ο κόσμος ψήφισε χωρίς να ξέρει τους πραγματικούς όρους του Brexit, πρόκειται να αναφέρει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός σήμερα στο Λονδίνο, όπως δείχνουν αποσπάσματα της ομιλίας του. «Καθώς αυτοί οι όροι θα γίνονται ξεκάθαροι, είναι δικαίωμά τους να αλλάξουν γνώμη. Αποστολή μας είναι να τους πείσουμε γι’ αυτό», θα υποστηρίξει.

Ο Μπλερ, ο οποίος ήταν στην κεφαλή της χώρας από το 1997 μέχρι το 2007, θα εναντιωθεί άμεσα στη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, την οποία θα κατηγορήσει πως είναι μια «κυβέρνηση του Brexit, για το Brexit και κυριαρχείται από το Brexit».

«Αυτοί που το κινούν αυτό, πάντα επιθυμούσαν ένα hard Brexit», θα επιχειρηματολογήσει ο Μπλερ, προσθέτοντας πως «μάλιστα, ακόμη και ο όρος hard Brexit θέλει πλέον τροποποίηση. Η πολιτική τώρα είναι Brexit με κάθε κόστος».

«Η πρόκληση για εμάς είναι να αποκαλύψουμε αδυσώπητα το πραγματικό κόστος, να δείξουμε πως αυτή η απόφαση βασίστηκε σε ελλιπή γνώση, που τώρα θα γίνει πληροφορημένη γνώση», πρόκειται να αναφέρει ο πολιτικός. «Δεν ξέρω αν μπορούμε να πετύχουμε. Αλλά ξέρω ότι θα υποστούμε πικρή ετυμηγορία από τις επόμενες γενιές, αν δεν προσπαθήσουμε».

Πάντως, το Bloomberg αναφέρει ότι, ως ο πιο εντυπωσιακός πολιτικός στην ιστορία των Εργατικών, η παρέμβαση του Τόνι Μπλερ δεν είναι αμελητέα. Ωστόσο οι αντίπαλοί του είναι πιθανό να επιχειρηματολογήσουν πως η ισχύς των εκστρατειών του εξαλείφεται από τη στήριξή του στον πόλεμο στο Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v