Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική εταιρία αγόρασε μερίδιο στην Deutsche Bank

Δεν είναι γνωστό πότε η HNA Group αγόρασε μετοχές της τράπεζας, ούτε σε ποια τιμή. Ωστόσο αυτή την εβδομάδα το ποσοστό της ξεπέρασε το όριο του 3% και την ανάγκασε να το αποκαλύψει. Η εταιρία εκτιμάται ότι θα αυξήσει το μερίδιό της.

Κινεζική εταιρία αγόρασε μερίδιο στην Deutsche Bank

Ο κινεζικός όμιλος HNA Group αγόρασε μερίδιο 3,04% μέσω μετοχών στην Deutsche Bank, με τη χρήση ευρωπαϊκού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με υποχρεωτική γνωστοποίηση.

Η HNA Group κρατά το μερίδιο μέσω της C-Quadrat Asset Management (UK), της βρετανικής θυγατρικής της C-Quadrat Investment που ιδρύθηκε από τον Αυστριακό επενδυτή Alexander Schütz.

Εκπρόσωπος της C-Quadrat στη Φρανκφούρτη ανέφερε σήμερα πως η HNA Group κρατά το μερίδιο αυτό μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού. Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο πλήρωσε ο κινεζικός όμιλος για το μερίδιό του, το οποίο ξεπέρασε αυτή την εβδομάδα το όριο του 3% με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει την υποχρέωση της εταιρίας να το γνωστοποιήσει.

Ο εκπρόσωπος, Thomas Katzensteiner, δεν σχολίασε ούτε το πότε αγοράστηκαν οι μετοχές ούτε σε ποια τιμή. Ανέφερε πάντως ότι οι Κινέζοι επενδυτές «δεν αποκλείουν» την πιθανότητα αύξησης του μεριδίου τους, αν και οι προθέσεις τους είναι να «μείνουν κάτω του 10%» των μετοχών της Deutsche Bank που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Όπως πρόσθεσε, «βλέπουν την Deutsche Bank ως ελκυστική επένδυση στον χρηματοοικονομικό τομέα. Θέλουν να στηρίξουν την τράπεζα και τη διοίκηση». Και συμπλήρωσε πως ούτε η C-Quadrat, ούτε οι Κινέζοι επενδυτές, πρόκειται να σχολιάσουν την στρατηγική της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v