Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτελέστηκαν 41 τζιχαντιστές από αντίπαλη οργάνωση στη Συρία

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ αλ Άκσα εκτέλεσε τη Δευτέρα χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα 41 από τους αντιπάλους της στην κοινότητα Χαν Σεϊχούν.

Εκτελέστηκαν 41 τζιχαντιστές από αντίπαλη οργάνωση στη Συρία

Μια τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε 41 μαχητές του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία και οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, γνωστοποίησε σήμερα μια ΜΚΟ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ αλ Άκσα εκτέλεσε τη Δευτέρα χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα 41 από τους αντιπάλους της στην κοινότητα Χαν Σεϊχούν, όμως οι θάνατοί τους δεν επιβεβαιώθηκαν παρά μόλις σήμερα Παρασκευή.

Στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της αντάρτες και τζιχαντιστές, αναμετρώνται εδώ και πέντε ημέρες η Τζουντ αλ Άκσα με τη Φάταχ αλ Σαμ και συμμάχους της.

Η Φάταχ αλ Σαμ μάχεται στο πλευρό άλλων οργανώσεων ανταρτών, κάτω από τα λάβαρα του μετώπου Ταχρίρ αλ Σαμ. Οι μάχες έχουν επεκταθεί και στη γειτονική επαρχία Χάμα.

Στις συγκρούσεις αυτές, κατά τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 125 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων των 41 που εκτελέστηκαν.

Τον Οκτώβριο η Φάταχ αλ Σαμ –ή Μέτωπο για την Κατάκτηση του Λεβάντε– ανακοίνωνε ότι συμμαχούσε ξανά με τη Τζουντ αλ Άκσα, μια οργάνωση που η Ουάσινγκτον θεωρεί «τρομοκρατική» και πολλοί αντάρτες απεχθάνονται. Αλλά πριν από περίπου έναν μήνα, άλλαξε στάση και εκδίωξε την Τζουντ αλ Άκσα από τις τάξεις της.

Τον Ιανουάριο η Φάταχ αλ Σαμ είχε συγκρουστεί με άλλες οργανώσεις ανταρτών για δέκα ημέρες, επίσης στην επαρχία Ιντλίμπ. Δεκάδες μαχητές είχαν σκοτωθεί. Οι μάχες αυτές αντανακλούν τη μανιασμένη σύγκρουση μεταξύ των οργανώσεων για την κυριαρχία σε μια επαρχία την οποία το καθεστώς δεν ελέγχει.

Ο πόλεμος στη Συρία δεν παύει να γίνεται όλο και πιο περίπλοκος, με την εμπλοκή σε αυτόν του στρατού, οργανώσεων από τη Συρία, άλλα κράτη της περιοχής, διεθνών δυνάμεων και τζιχαντιστών. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 310.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει πάνω από 10 εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v