Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Ρέγκλινγκ επανεξελέγη επικεφαλής του ESM

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επανεξέλεξαν τον Γερμανό οικονομολόγο ως γενικό διευθυντή του ESM. «Υπό την καθοδήγηση του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο ESM έχει καταστήσει την νομισματική ένωση πιο εύρωστη και ανθεκτική» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

O Ρέγκλινγκ επανεξελέγη επικεφαλής του ESM

Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) επανεξέλεξε τον Κλάους Ρέγκλινγκ ως γενικό διευθυντή του ΕSΜ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δεύτερη και τελευταία πενταετής θητεία του κ. Ρέγκλινγκ θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου του 2017.

Το Συμβούλιο των Διοικητών αποτελείται από τα 19 μέλη του Eurogroup. 

«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέλιξε τον ESM σε μια αξιόπιστη στήριξη για τα κράτη που διασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Επίσης, καθιέρωσε τον ΕSM ως έναν έμπιστο εκδότη στην νομισματική ένωση. Υπό την καθοδήγηση του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο ESM έχει καταστήσει την νομισματική ένωση πιο εύρωστη και ανθεκτική» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών του ΕSM.

O κ. Ρέγκλινγκ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά γενικός διευθυντής του ESM τον Οκτώβριο του 2012.

«Ευχαριστώ τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM για την στήριξη που μου προσέφεραν και την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. Η προσέγγιση του ESM στη χορήγηση δανείων με αντάλλαγμα οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχει βοηθήσει τις τέσσερις χώρες του προγράμματος να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους και να ανακτήσουν εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα και για την Ελλάδα αν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v