Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yπουργός Brexit: Δεν θα κλείσουμε την πόρτα στους μετανάστες από Ε.Ε.

Η Βρετανία δεν πρόκειται να κλείσει απότομα την πόρτα στους μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Yπουργός Brexit: Δεν θα κλείσουμε την πόρτα στους μετανάστες από Ε.Ε.

Θα χρειαστούν χρόνια μέχρι οι Βρετανοί εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι να καλύψουν τις θέσεις εργασίας χαμηλής εξειδίκευσης που θα αφήσουν κενές οι μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Brexit, Nτέιβιντ Ντέιβις.

Όπως τόνισε, η Βρετανία δεν πρόκειται να κλείσει απότομα την πόρτα στους μετανάστες από την Ε.Ε. γιατί οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν άμεσα για θέσεις εργασίας με χαμηλές απολαβές σε τομείς όπως η πρόνοια, η γεωργία ή τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

«Στον τομέα της φιλοξενίας, στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, στον τομέα της κοινωνικής προστασίας, στη γεωργία, θα χρειαστεί χρόνος, θα περάσουν χρόνια και χρόνια πριν κάνουμε τους Βρετανούς πολίτες να κάνουν αυτές τις δουλειές» δήλωσε από την Εσθονία.

«Μην περιμένετε πως επειδή αλλάζουμε το ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τις πολικές, η πόρτα ξαφνικά θα κλείσει» ανέφερε ο κ. Ντέιβις σύμφωνα με το Sky News.

«Είμαστε μια επιτυχημένη οικονομία, σε μεγάλο βαθμό ή εν μέρει γιατί έχουμε πιο έξυπνους ανθρώπους, ταλαντούχους ανθρώπους που έρχονται στη Βρετανία. Ακόμα και σε ευρύτερο επίπεδο, όπου άνθρωποι με μικρότερες αμοιβές έχουν έρθει να ζήσουν και να εργαστούν στη Βρετανία, θα χρειαστεί χρόνος» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v