Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουέρτο Ρίκο: Αντιμέτωπο με επώδυνα μέτρα λιτότητας

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρτνο Ροσέλο, έχει διορία μέχρι την Τρίτη για να υποβάλλει ένα αναθεωρημένο δημοσιονομικό σχέδιο με περικοπές.

Πουέρτο Ρίκο: Αντιμέτωπο με επώδυνα μέτρα λιτότητας

Ο νέος επικεφαλής του ομοσπονδιακού συμβουλίου που εποπτεύει τα οικονομικά του Πουέρτο Ρίκο προειδοποίησε την Τρίτη πως το νησί θα πρέπει να λάβει επώδυνα μέτρα λιτότητας του επόμενους μήνες.

Όπως μεταδίδει η Washigton Post, Ραμόν Ρουίς, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές δεδομένης της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης και παρακίνησε την κυβέρνηση να δράσει γρήγορα.

«Επιτρέψαμε σε αυτό να φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο. Όλοι θα επηρεαστούν από τις αποφάσεις που θα γίνουν» ανέφερε.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρτνο Ροσέλο, έχει διορία μέχρι την Τρίτη για να υποβάλλει ένα αναθεωρημένο δημοσιονομικό σχέδιο που θα παρουσιάζει σε ποιο σημείο θα γίνουν οι περικοπές και ποιες υπηρεσίες θα επηρεαστούν.

Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αντιταχθεί στα μέτρα που έχει προτείνει το συμβούλιο, τα οποία περιλαμβάνουν την περικοπή 300 εκατ. δολαρίων από τον προϋπολογισμό των δημόσιων πανεπιστημίων και 10% από το σύστημα ασφάλισης.

Ο κ. Ρουίζ ανέφερε πως η τοπική κυβέρνηση συνεργάζεται με το συμβούλιο, αλλά προειδοποίησε πως αν δεν καταθέσει δημοσιονομικό σχέδιο με περικοπές, το συμβούλιο θα εκτελέσει το δικό του σχέδιο.

«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης που υπάρχει» ανέφερε. «Πολλοί άνθρωποι, ειδικά αυτοί που είναι οι πιο ευάλωτοι, θα επηρεαστούν αν δεν δράσουμε άμεσα» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v