Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο ακριβό από τον χρυσό το bitcoin

Το bitcoin ενισχύθηκε την Τετάρτη στα 1.239 δολάρια, υψηλότερα κατά ένα δολάριο από την τιμή μιας ουγκιάς χρυσού στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πιο ακριβό από τον χρυσό το bitcoin

Μια μονάδα του λεγόμενου ψηφιακού χρυσού αξίζει πλέον περισσότερο από μια ουγκιά χρυσού.

Το ψηφιακό νόμισμα συνέχισε την Πέμπτη το ράλι που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά, σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά πάνω από την τιμή μιας ουγκιάς χρυσού.

Σύμφωνα με το Marketwatch, το bitcoin ενισχύθηκε στα 1.239 δολάρια, υψηλότερα κατά ένα δολάριο από την τιμή του συμβολαίου του χρυσού στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η ανοδική πορεία του ψηφιακού νομίσματος πυροδοτήθηκε από τις προσδοκίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) θα δώσει το «πράσινο φως» για την λειτουργία του πρώτου ETF για bitcoin.

H SEC έχει διορία μέχρι τις 11 Μαρτίου για να λάβει μια απόφαση.

Υψηλότερα έχει κινηθεί για το μεγαλύτερο μέρος του 2017 και ο χρυσός. Το 2016 τα δύο στοιχεία ενεργητικού είχαν αντιστρόφως ανάλογη σχέση, αλλά και τα δύο ξεκίνησαν τη νέα χρονιά με άνοδο. Η τάση αυτή αντιστράφηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες ο χρυσός έχει χάσει περίπου 20 δολάρια.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως το ψηφιακό νόμισμα δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί μια αξιόπιστη μακροπρόθεσμη επένδυση όπως ο χρυσός ή το ασήμι. «Θέλω να δω λίγη περισσότερη σταθερότητα και θέλω να δω ότι το bitcoin έχει το χαρακτηριστικό της διάρκειας, την οποία έχουν επιδείξει ο χρυσός και το ασήμι όχι μόνο για χρόνια αλλά για αιώνες» δήλωσε στο Marketwatch ο Paul Mladjenovic, αρθρογράφος του «Precious Metals Investing for Dummies».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v