Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας από την Teva Pharmaceutical

Η μεγαλύτερη εταιρία γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο προσπαθεί να μεταστρέψει την κατάσταση, καθώς η εξαγορά των δραστηριοτήτων γενοσήμων της Allergan τη φόρτωσε με χρέη, εν μέσω μειούμενων τιμών και ανταγωνισμού.

Περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας από την Teva Pharmaceutical

Η Teva Pharmaceutical Industries σχεδιάζει να περικόψει μέχρι και 6.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 11% του παγκόσμιου προσωπικού της, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της καθημερινής ισραηλινής εφημερίδας Calcalist που επικαλείται το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη παραγωγός γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο, προσπαθεί να εξαλείψει από 5.000 μέχρι 6.000 θέσεις μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς να κάνει αναφορά στις πηγές του.

Όπως επεσήμανε η εφημερίδα, μια μείωση κατά 5.000 άτομα θα οδηγούσε σε εξοικονόμηση δύο δισ. δολαρίων.

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Η εταιρία, πάντως, έχει ήδη απολύσει 100 εργαζόμενους στο Ισραήλ, όπου διατηρεί την έδρα της, και προσπαθεί να περικόψει εκατοντάδες ακόμη, σύμφωνα με την Calcalist.

Στο μεταξύ, η Teva αναζητά έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο να μεταστρέψει την κατάσταση, αφότου η εξαγορά 40,5 δισ. δολαρίων της επιχείρησης γενοσήμων της Allergan τη φόρτωσε με χρέη –οι τιμές άρχισαν να υποχωρούν και το φάρμακό της με τις καλύτερες επιδόσεις έχει αντιμετωπίσει ανταγωνισμό.

Ο Erez Vigodman παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον περασμένο μήνα και οι μετοχές της εταιρίας που διαπραγματεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυμαίνονται κοντά σε χαμηλά 10 ετών.

Η ισραηλινή φαρμακευτική απασχολούσε σχεδόν 57.000 ανθρώπους στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v