Πρόστιμο 42 εκατ. στερλινών στην BT για την Openreach

Παραβιάσεις συμβολαίων και του βρετανικού κανονιστικού πλαισίου από την μονάδα Openreach οδήγησαν σε επιβολή προστίμου 42 εκατ. για την μητρική BT. Η εταιρία έλαβε και ποινή 300.000 στερλινών λόγω ανακρίβειας στις πληροφορίες που προσέφερε.

Πρόστιμο 42 εκατ. στερλινών στην BT για την Openreach

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τον τομέα τηλεπικοινωνιών, Ofcom, επέβαλε πρόστιμο 42 εκατ. στερλινών στην BT, εξαιτίας παραβιάσεις συμβολαίων και ρυθμιστικών κανόνων από την μονάδα υποδομής Openreach.

Η Ofcom ανακάλυψε πως η Openreach, η οποία προσφέρει υποδομή ασύρματων δικτύων στην BT και άλλες εταιρίες του τομέα, εφάρμοζε ανεπαρκώς μια διαδικασία που της επέτρεπε να σταματά την εγκατάσταση και να αναβάλει την ημερομηνία παράδοσης κάποιων υπηρεσιών προς τους πελάτες, την περίοδο από το 2013 μέχρι το 2016.

Η αρχή ανακάλυψε, ακόμη, ότι η Openreach δεν αποζημίωσε πλήρως τους πελάτες, αφότου εκείνοι προσέβαλαν με επιτυχία τις ενέργειές της για εκείνο το διάστημα.

Την Κυριακή, η BT ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει τα ευρήματα της Ofcom και ότι ζητά συγγνώμη για αυτά τα λάθη.

Το πρόστιμο των 42 εκατομμυρίων περιλαμβάνει έκπτωση 30% διότι η BT παραδέχθηκε τις ευθύνες της και συμφώνησε να αποζημιώσει τους πελάτες που επηρεάστηκαν από αυτή την υπόθεση. Οι αποζημιώσεις εκτιμώνται αυτή τη στιγμή στα 300 εκατ. στερλίνες, τόνισε η εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Η Ofcom επέβαλε ταυτόχρονα και ένα πρόστιμο ύψους 300.000 στερλινών, διότι η εταιρία δεν προσέφερε ακριβείς και πλήρεις πληροφορίες στο πλαίσιο της Communications Act του 2003. Η BT ανέφερε πως δεν συμφωνεί απόλυτα με αυτή την απόφαση, αλλά συμφώνησε να την αποδεχθεί προκειμένου να επιλύσει γρηγορότερα την υπόθεση.

«Απολογούμαστε με όλη μας την καρδιά για τα λάθη που έκανε η Openreach στο παρελθόν, όταν επεξεργαζόταν παραγγελίες για μια σειρά επιχειρηματικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Openreach, Clive Selley.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, νωρίτερα αυτό το μήνα η BT έφτασε σε συμφωνία με την Ofcom, στο πλαίσιο της οποίας το τμήμα υποδομής Openreach θα γίνει ξεχωριστή εταιρία με δικό της συμβούλιο και διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v