Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yahoo: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη το α’ τρίμηνο

Τα κέρδη τριμήνου δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και τα έσοδα τις ξεπέρασαν. Η Yahoo εστιάζει στη συγχώνευση με τη Verizon, ενώ η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον Ιούνιο.

Yahoo: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη το α’ τρίμηνο

Η Yahoo σημείωσε πρόοδο στην τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων πριν την πώληση των ιντερνετικών δραστηριοτήτων της στην Verizon Communications, ανακοινώνοντας προσαρμοσμένα έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ωστόσο τα κέρδη της τεχνολογικής εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 0,06 δολάριο ανά μετοχή και δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών για 0,08 δολάριο, σύμφωνα με το Reuters.

Tα έσοδά της ανήλθαν σε 834 εκατ. δολάρια και ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη για 800 εκατ. Ωστόσο τα έσοδα υποχώρησαν κατά 3% σε σχέση με τα 859 εκατ. που εμφάνισε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επιπλέον, η εταιρία περιέκοψε περίπου το 9% των εργαζομένων της. Αυτή τη στιγμή απασχολεί 8.600 εργαζόμενους, έναντι 9.400 πριν από έναν χρόνο.

Για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους του 2017, η Yahoo εστιάζει στην συγχώνευσή της με τη Verizon. Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να κλείσει τον Ιούνιο του 2017.

«Καθώς μπαίνουμε στο τελικό μας τρίμηνο ως ανεξάρτητη εταιρία, είμαστε αφοσιωμένοι σε ένα δυνατό κλείσιμο και σχεδιάζουμε την καλύτερη δυνατή συγχώνευση με την Verizon. Με την συναλλαγή να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο», επιβεβαίωσε η Marissa Mayer, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας.

Το Bloomberg υπενθυμίζει ότι η πώληση στη Verizon απειλήθηκε από τα δύο τεράστια χάκινγκς που εξέθεσαν δεδομένα λογαριασμών χρηστών. Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν το Φεβρουάριο να ελαττώσουν την αξία της συμφωνίας κατά περίπου 350 εκατ. δολάρια, σε περίπου 4,5 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v