Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Visa: «Βουτιά» 75% στα κέρδη τριμήνου

Τα κέρδη υποχώρησαν σε 430 εκατ. δολάρια από 1,71 δισ. Εξαιρώντας έκτακτα κόστη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Άλμα 40% στις δαπάνες στο τρίμηνο. Η εταιρία αναβάθμισε ελαφρώς το guidance για το έτος.

Visa: «Βουτιά» 75% στα κέρδη τριμήνου

Τα κέρδη της Visa βυθίστηκαν 75% το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, καθώς κατέγραψε κόστη που συνδέονται με την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων. Ωστόσο τα έσοδα ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, εν μέσω εύρωστης ανάπτυξης στις πληρωμές και την επεξεργασία συναλλαγών.

Στη διάρκεια του τριμήνου, η Visa κέρδισε 430 εκατ. δολάρια ή 18 cents ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 1,71 δισ. δολάρια ή 71 cents ανά μετοχή την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

Εξαιρώντας κόστη που συνδέονται με την αναδιοργάνωση, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 86 cents, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών του Thomson Reuters για 79 cents.

Τα μη λειτουργικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 23% σε 4,48 δισ. δολάρια, έναντι προσδοκιών για 4,3 δισ. δολάρια.

Ο όγκος πληρωμών στο τρίμηνο έκανε άλμα 37% σε 1,7 τρισ. δολάρια. Οι συνολικές επεξεργασμένες συναλλαγές σημείωσαν άνοδο 42% σε 26,3 δισ., μεταδίδει το MarketWatch.

Ο όγκος διασυνοριακών συναλλαγών παραπάνω από διπλασιάστηκε στη διάρκεια του τριμήνου σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο οι δαπάνες επίσης εμφάνισαν μεγάλη άνοδο, καθώς αυξήθηκαν κατά 40%.

Η Visa αναβάθμισε ελαφρώς το guidance για το τρέχον έτος και πλέον αναμένει μεγαλύτερη άνοδο στα προσαρμοσμένα κέρδη. Επίσης εκτιμά πως τα έσοδά της θα αυξηθούν κατά 16 με 18%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v