Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Uber σχεδιάζει δοκιμές ιπτάμενων ταξί

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμών ιπτάμενων ταξί. Ετοιμάζει υποδομές στο Ντουμπάι και το Ντάλας.

Η Uber σχεδιάζει δοκιμές ιπτάμενων ταξί

Η Uber παρουσίασε την Τρίτη φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία ενός δικτύου οχημάτων που θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται κάθετα στο Ντουμπάι και στο Ντάλας.

Σε συνέδριο στο Ντάλας των ΗΠΑ, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμών ιπτάμενων ταξί. Ο CPO της Uber, Τζεφ Χόλντεν εξέφρασε την πεποίθηση πως οι νέες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες ως το 2020.

Η εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων αποκάλυψε για πρώτη φορά την πρόθεση της να κατασκευάσει ένα σύστημα ιπτάμενων αυτοκινήτων το προηγούμενο Φθινόπωρο.

Το Φεβρουάριο, η εταιρεία ανέφερε πως προσέλαβε τον μηχανικό της NASA, Μαρκ Μουρ, για να εργαστεί στο πρόγραμμα της Uber Elevate.

Την Τρίτη, η Uber δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τις Aurora Flight Sciences, Pipistrel Aircraft, Embraer, Mooney International και Bell Helicopter Textron για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόσθεσε επίσης πως εργάζεται με την Hillwood Properties στο Ντάλας και άλλες εταιρείες real estate στο Ντουμπάι για την επιλογή χώρων και την κατασκευή εγκαταστάσεων για την απογείωση και την προσγείωση οχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v