Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hyundai: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Η αυτοκινητοβιομηχανία δέχθηκε πλήγμα από μεγάλα κόστη που συνδέονται με ανάκληση σχεδόν 1,5 εκατ. οχημάτων, αλλά και από βουτιά 14% στις πωλήσεις στην Κίνα, λόγω των πρόσφατων εντάσεων που προκάλεσε η εγκατάσταση πυραύλων στη Ν. Κορέα.

Hyundai: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

Η Hyundai Motor ανακοίνωσε πως εμφάνισε πτώση 21% στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη, εξαιτίας μιας ανάκλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και με υποχωρήσεις πωλήσεων στην Κίνα, λόγω των πολιτικών εντάσεων που προκάλεσε η απόφαση της Σεούλ να δεχτεί την εγκατάσταση στο έδαφός της αμερικανικών πυραύλων για την προστασία της έναντι της Βορείου Κορέας.

Η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο μαζί με τη θυγατρική Kia Motors, εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 1,33 τρισ. γουόν (1,18 δισ. δολάρια). Οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 1,25 τρισ. γουόν.

Η Hyundai κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 1,25 τρισ. γουόν και πωλήσεις 23,37 τρισ. την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, μεταδίδει το Reuters.

Η εταιρία εμφάνισε βουτιά 14% στις πωλήσεις στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο, καθώς διαβρώθηκαν από το «αντικορεάτικο αίσθημα» στο πλαίσιο των πρόσφατων εντάσεων.

Παράλληλα ανέφερε ότι πρόσφατη ανάκληση οχημάτων οδήγησε σε έκτακτα κόστη 200 δισ. γουόν, που φαίνονται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Η Hyundai και η Kia είχαν προηγούμενα ανακοινώσει σχέδια για ανάκληση σχεδόν 1,5 εκατ. οχημάτων λόγω ελαττωματικών κινητήρων στη Βόρεια Αμερική και την Νότια Κορέα.

Πρόκειται για την 13η συνεχόμενη ετήσια πτώση στα καθαρά κέρδη τριμήνου για την Hyundai, πράγμα που υπερτονίζει τις φρέσκιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρία δυσκολεύεται να κερδίσει πελάτες για τα sedan της, σε μία περίοδο κατά την οποία ο κόσμος αγοράζει SUVs.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει «σταδιακή ανάκαμψη στα κέρδη» από εδώ και πέρα, με ένα νέο μικρό SUV και μοντέλα της μάρκας Genesis να προβλέπεται ότι θα τη βοηθήσουν να ξανακερδίσει πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v