Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mνούτσιν: Στο 15% θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος

Θα εφαρμόσουμε τη μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ, δήλωσε o υπ. Οικονομικών. Κράτησε επιφυλακτική στάση για την εισαγωγή ενός διασυνοριακού φόρου. Αισιόδοξος ότι η πρόταση θα περάσει από το Κογκρέσο.

Mνούτσιν: Στο 15% θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 15%. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε πως ο συντελεστής θα αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις. 

O κ. Μνούτσιν υπογράμμισε πως θα είναι «η μεγαλύτερη περικοπή φόρων και η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση στην ιστορία της χώρας μας». 

Σε ότι αφορά τις πιθανότητες να εγκριθεί η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης από το νομοθετικό σώμα, ο υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία με το Κογκρέσο σε βασικά σημεία, αλλά πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία σε λεπτομέρειες. 

H μείωση του φορολογικού συντελεστή ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου Τραμπ, μαζί με την εισαγωγή ενός διασυνοριακού φόρου για τις εισαγωγές. Ωστόσο, ο κ. Μνούτσιν φάνηκε επιφυλακτικός με το διασυνοριακό φόρο, δηλώνοντας πως «δεν πιστεύουμε ότι είναι αποτελεσματικός στην παρούσα του μορφή». 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα πως γνωρίζει ότι πρέπει να λυθεί σύντομα το ζήτημα με το «ταβάνι του χρέους». Όσον αφορά το ευρύτερο θέμα του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ, ο κ. Μνούτσιν υποστήριξε πως η καλύτερη μέθοδος για την μείωση του είναι με την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v