Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Αpple ξεκίνησε την παραγωγή iPhone στην Ινδία

Τη μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς των έξυπνων κινητών στην Ινδία θέλει να εκμεταλλευτεί η Apple. «Είναι τιμή για εμάς που έρχεται η Apple στην Ινδία» δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της πολιτείας της Καρνατάκα,

H Αpple ξεκίνησε την παραγωγή iPhone στην Ινδία

Η Apple ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την παραγωγή ενός μικρού αριθμού κινητών τηλεφώνων iPhone SE στην ινδική πόλη Μπανγκαλόρ και θα ξεκινήσει την προμήθεια των συσκευών σε εγχώριους πελάτες αυτόν τον μήνα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, είναι ακόμα αβέβαιο πόσο θα κοστίζει το μοντέλο στην Ινδία. Ορισμένοι πωλητές στην Ινδία προσφέρουν το iPhone SE στα 320 δολάρια, λιγότερο από τα 390 δολάρια που χρεώνει η Apple στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι της ινδικής κυβέρνησης ελπίζουν ότι η νέα τιμή μπορεί να είναι ως και 100 δολάρια χαμηλότερη από την τρέχουσα, των 320 δολαρίων.

Αν και το SE είναι το πιο φθηνό μοντέλο της Apple, παραμένει εξαιρετικά ακριβό για την πλειονότητα των Ινδών. Μια τιμή κάτω από το επίπεδο των 250 δολαρίων θα βοηθούσε να κάνει το μοντέλο πιο προσιτό, υποστηρίζουν αναλυτές.

«Η Apple ενδέχεται να πουλήσει ένα μεγάλο αριθμό iPhone αν ακολουθήσει μια τόσο επιθετική πολιτική στις τιμές» ανέφερε στη WSJ αναλυτής.

Οι πωλήσεις «έξυπνων κινητών» στην Ινδία αυξήθηκαν 18% πέρυσι, έναντι ανόδου 3% στον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

To μερίδιο της Apple στην αγορά της Ινδίας παραμένει μόλις στο 3% από το 2012.

Ο αξιωματούχος τόνισε στη WSJ πως η Apple μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στην Ινδία στο μέλλον.

«Είναι τιμή για εμάς που έρχεται η Apple στην Ινδία» δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της πολιτείας της Καρνατάκα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μπανγκαλόρ. «Προσπαθούμε να τους φέρουμε στην Καρνατάκα, καθώς είναι το σωστό μέρος με το απαιτούμενο οικοσύστημα» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v