Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mπάλαρντ (Fed): Aδύναμα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

Το προβλεπόμενο μονοπάτι για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων φέτος είναι υπερβολικά επιθετικό σε σχέση με τα εισερχόμενα στοιχεία, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Τζέιμς Μπάλαρντ.

Mπάλαρντ (Fed): Aδύναμα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία

H οικονομία των ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί από το Μάρτιο και ο πληθωρισμός κινήθηκε πιο κάτω από τις προβλέψεις, δήλωσε την Παρασκευή ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπάλαρντ.

Αν και οι επενδυτές ανέμεναν το Μάρτιο ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Ιούνιο, τα οικονομικά στοιχεία από τότε έχουν κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Μπάλαρντ σε ομιλία που έδωσε σε πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει πως το προβλεπόμενο μονοπάτι για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων φέτος «είναι υπερβολικά επιθετικό σε σχέση με τα εισερχόμενα στοιχεία για την μακροοικονομική επίδοση των ΗΠΑ», σημείωσε ο κ. Μπάλαρντ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο ίδιος τόνισε πως δεν ανησυχεί για το αν θα αυξηθεί σημαντικά ο πληθωρισμός, ακόμα και αν το ποσοστό της ανεργίας υποχωρήσει αρκετά κάτω από το 4,4%.

«Οι χαμηλές μετρήσεις για την ανεργία δεν αποτελούν δείκτες για σημαντικά υψηλότερο πληθωρισμό» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v