Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eφοδος των ιταλικών αρχών στα γραφεία της IBM στο Μιλάνο

Ο αμερικάνικος κολοσσός δεν βρίσκεται επίσημα υπό έρευνα και κανένα από τα στελέχη της εταιρείας δεν κατηγορείται για κάποιο παράπτωμα. Η κατάσχεση των εγγράφων αφορά έρευνα στην οποία εμπλέκεται η BT Italy.

Eφοδος των ιταλικών αρχών στα γραφεία της IBM στο Μιλάνο

Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν έγγραφα από τα γραφεία της IBM στο Μιλάνο, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η BT Italy, δήλωσαν στο Reuters καλά πληροφορημένες πηγές.

Δεκάδες στελέχη της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας επισκέφτηκαν τα γραφεία εννιά προμηθευτών της BT Italy, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της αμερικάνικης τεχνολογικής εταιρείας, σημείωσαν οι πηγές.

Ο εκπρόσωπος της IBM, Αλεσάντρο Φεράρι, ανέφερε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές.

Ο αμερικάνικος κολοσσός δεν βρίσκεται επίσημα υπό έρευνα και κανένα από τα στελέχη της εταιρείας δεν κατηγορείται για κάποιο παράπτωμα. Ωστόσο το ένταλμα για την κατάσχεση των εγγράφων αναφέρει ότι κάποιες από τις συναλλαγές της BT Italy με τους προμηθευτές ήταν εικονικές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ένταλμα ενέκρινε την έρευνα για στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες ότι πρώην διευθυντές της BT Italy είχαν συνωμοτήσει με προμηθευτές και πελάτες για την έκδοση εικονικών παραγγελιών με στόχο την μείωση του κόστους.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης κατά πόσο η BT Italy και οι προμηθευτές προχώρησαν σε συναλλαγές πώλησης και επαναμίσθωσης για να φουσκώσουν τεχνητά τις πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v