Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intel και μεγάλες τράπεζες «ρίχνουν» $107 εκατ. σε κοινοπραξία blockchain

Μεγάλες τράπεζες επένδυσαν στην κοινοπραξία R3, με τον χρηματοδοτικό γύρο να αντιστοιχεί σε 107 εκατ. δολάρια. Στο τέλος του χρόνου αναμένεται η τελευταία φάση. Goldman Sachs και Santander αποχώρησαν από τη διαδικασία και την κοινοπραξία.

Intel και μεγάλες τράπεζες «ρίχνουν» $107 εκατ. σε κοινοπραξία blockchain

Η Intel, η Bank of America Merrill Lynch, η HSBC και δεκάδες ακόμη τράπεζες επένδυσαν 107 εκατ. δολάρια στην R3, μια κοινοπραξία που αναπτύσσει τεχνολογία τύπου blockchain για χρηματοοικονομικές εταιρίες.

Στο μεταξύ, πηγή του CNBC ενημέρωσε ότι η Goldman Sachs και η Santander αποχώρησαν από τον χρηματοδοτικό γύρο και εγκατέλειψαν την R3.

Η R3 είναι μια ομάδα μεγάλων τραπεζών που συνεργάζονται για να εισάγουν στις διαδικασίες τους μια τεχνολογία που λειτουργεί σαν κοινό λογιστικό βιβλίο και βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, που υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα bitcoin. Η τεχνολογία blockchain επιτρέπει την καταγραφή των συναλλαγών που γίνονται στο δίκτυο bitcoin.

Οι τράπεζες προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτή την ίδια αρχή σε πολλές από τις διαδικασίες τους, από το trading περιουσιακών στοιχείων μέχρι μεταφορές χρήματος. Συγκεκριμένα, υπόσχονται πως η τεχνολογία αυτή θα περιορίσει τα κόστη και θα αυξήσει την ταχύτητα αρκετών συναλλαγών.

Ο χρηματοδοτικός γύρος 107 εκατ. δολαρίων για την R3 αντιστοιχεί στις δύο πρώτες δόσεις μιας χρηματοδοτικής διαδικασίας τριών δόσεων, με την τελευταία να αναμένεται κατά τα τέλη αυτού του χρόνου.

Η R3 ανέφερε ότι τα χρήματα που συνέλεξε θα χρησιμοποιηθούν για να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί το βασικό της προϊόν, η πλατφόρμα Corda. Η εταιρία προσπαθεί να οικοδομήσει ένα δίκτυο με το οποίο θα συνδεθούν όλες οι τράπεζες και που θα είναι διαλειτουργικό από διαφορετικά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v