Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουσκ: Δεν είμαι σίγουρος πως έχουμε κοινή θέση με τον Τραμπ στη Ρωσία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο πως δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει κοινή θέση με τον Τραμπ για το θέμα της Ρωσίας, αν και φάνηκε να ευθυγραμμίζονται στο θέμα της Ουκρανίας.

Τουσκ: Δεν είμαι σίγουρος πως έχουμε κοινή θέση με τον Τραμπ στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έχουν διαφορετικές θέσεις σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, την κλιματική αλλαγή και το παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο κ. Τουσκ είπε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην αντιμετώπιση της βίας από ενόπλους μαχητές και στο θέμα των σχέσεων με την Ουκρανία. «Συζητήσαμε την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, το κλίμα και τις εμπορικές σχέσεις», είπε, μετά την ωριαία συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο πρόεδρος της Κομσιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η αίσθησή μου είναι πως συμφωνήσαμε σε πολλούς τομείς, πρώτο και κυριότερο, στην αντιτρομοκρατία».

«Όμως ορισμένα ζητήματα παραμένουν ανοικτά, όπως το κλίμα και το εμπόριο, και δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μπορούμε να πούμε σήμερα -εννοώ ο κ. πρόεδρος και εγώ- ότι έχουμε κοινή θέση, κοινή γνώμη για τη Ρωσία, αν και σε ό,τι αφορά τις συγκρούσεις στην Ουκρανία φαίνεται πως ευθυγραμμιζόμαστε», είπε ο κ. Τουσκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v