Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G7: Αδιέξοδο για την κλιματική αλλαγή

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων ηγετών. Υπογράφηκε κοινό ανακοινωθέν κατά της τρομοκρατίας.

G7: Αδιέξοδο για την κλιματική αλλαγή

Οι ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομικών του πλανήτη συμφώνησαν στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά οι διαφορές για το κλίμα δεν γεφυρώθηκαν.

Στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Σικελία, oι ηγέτες της G7 κατέληξαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Στο ανακοινωθέν καλούν τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τα κοινωνικά δίκτυα να εντείνουν τις προσπάθειες για την διαγραφή εξτρεμιστικού υλικού. «Θα καταπολεμήσουμε την κατάχρηση του ίντερνετ από τους τρομοκράτες. Αν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, το ίντερνετ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την τρομοκρατία» αναφέρεται στο κείμενο που υπέγραψαν.

«Η G7 καλεί τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τα κοινωνικά δίκτυα να εντείνουν σημαντικά τις προσπάθειες αντιμετώπισης του τρομοκρατικού υλικού» σημειώνεται.

Ωστόσο, οι ηγέτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, παρά τις εκκλήσεις προς των Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της συνόδου, τα υπόλοιπα μέλη της G7 προσπάθησαν να πείσουν τις ΗΠΑ να υπογράψει τη συμφωνία. πως

Νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε πως ο κ. Τραμπ συνεχίζει να εξετάζει το ζήτημα.

«Υπάρχει ακόμα ένα ανοικτό ζήτημα, το οποίο είναι η θέση των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Όλοι οι υπόλοιποι επιβεβαίωσαν την απόλυτη συμφωνία τους. Είμαστε σίγουροι πως μετά από μια διαδικασία εσωτερικό αναστοχασμού, οι ΗΠΑ θα θελήσουν να δεσμευτούν σε αυτήν» δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Γκάρι Κον, υποστήριξε ότι οι απόψεις του κ. Τραμπ για την κλιματική αλλαγή «εξελίσσονται». 

«Πιστεύω ότι οι απόψεις του εξελίσσονται. Ήρθε εδώ για να ακούσει. Οι απόψεις του εξελίσσονται, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει. Η απόφαση του θα βασιστεί στο τέλος στο τι είναι καλύτερο για τις ΗΠΑ» σημείωσε ο κ. Κον.

Όσον αφορά το ζήτημα του διεθνούς εμπορίου, ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs ανέφερε πως ο κ. Τραμπ ξεκαθάρισε στους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Βρετανίας ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτές τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v