Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hili Properties: Εξαγόρασε εμπορικό κέντρο στο Βουκουρέστι

Η Hili Properties, είναι η εταιρία ακινήτων της Hili Ventures, διαθέτει και διαχειρίζεται ειδικά επιλεγμένα εμπορικά ακίνητα στη Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Μάλτα και τώρα και στη Ρουμανία.

Hili Properties: Εξαγόρασε εμπορικό κέντρο στο Βουκουρέστι

Η Hili Properties, συγγενής εταιρία της Premier Capital (που εδρεύει στην Μάλτα και λειτουργεί εστιατόρια McDonald’s σε διάφορες χώρες) ολοκλήρωσε την εξαγορά ενός  εμπορικού κέντρου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, πραγματοποιώντας μια επένδυση της τάξης των €30 εκατομμυρίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για μία ακόμα προσθήκη στο διεθνές πορτφόλιο εμπορικών ακινήτων της Hili Properties, που περιλαμβάνει ακίνητα σε διάφορες χώρες όπως στις Βαλτικές. Η Hili Properties, όπως και η Premier Capital Ελλάς, είναι μέλος της Hili Ventures, ομίλου με έδρα τη Μάλτα. Ο όμιλος διατηρεί μία ακόμα εταιρία στη Ρουμανία, την Premier Restaurants Romania, η οποία λειτουργεί 68 εστιατόρια McDonald’s στη χώρα.

Το εμπορικό κέντρο ART Business Centre βρίσκεται στην εύπορη περιοχή Νordului στο βόρειο Βουκουρέστι, είναι χτισμένο σε οικόπεδο 3.400 τ.μ. και αποτελείται από εννέα ορόφους με 18.600 τ.μ. ενοικιαζόμενους χώρους, ενώ διαθέτει επίσης τρεις υπόγειους ορόφους με 407 θέσεις parking.

Το ART Business Centre φιλοξενεί το Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Ponderas, τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε πρόσφατα το Regina Maria Private Healthcare Network, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους στο χώρο της υγείας στη Ρουμανία. Όλοι οι χώροι του εμπορικού κέντρου είναι μισθωμένοι σήμερα, και μεταξύ των μεγαλύτερων ενοικιαστών περιλαμβάνονται εταιρίες όπως Intesa San Paolo (διοικητικές υπηρεσίες), Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel και Samsung.

Η περιοχή Nordului είναι από τις πλέον δυναμικές και περιζήτητες στο Βουκουρέστι, ενώ επί της οδού Nicolae Caramfil όπου βρίσκεται το ακίνητο, διατηρούν την έδρα τους επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον οικονομικό τομέα, εταιρίες τεχνολογίας, ενώ υπάρχουν και αρκετές πρεσβείες.

Η Hili Properties, η εταιρία ακινήτων της Hili Ventures, διαθέτει και διαχειρίζεται ειδικά  επιλεγμένα εμπορικά ακίνητα στη Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Μάλτα και τώρα και στη Ρουμανία.

Στο πορτφόλιό της περιλαμβάνονται επιχειρηματικά ακίνητα, χώροι γραφείων σε καίριες  εμπορικές περιοχές, καθώς και ακίνητα όπου λειτουργούν εστιατόρια McDonald’s. Η  διαχείριση των εστιατορίων ανήκει στην Premier Capital, τη διαχειρίστρια εταιρία McDonald’s  της Hili Ventures, η οποία λειτουργεί 134 εστιατόρια McDonald’s σε 6 χώρες, εκ των οποίων  τα 24 στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να προσθέτουμε στο διεθνές μας πορτφόλιο υψηλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα σε πόλεις με έντονους ρυθμούς ανάπτυξης», εξηγεί η Margrith Lutschg Emmenegger, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hili Properties. «Διαθέτοντας μακροχρόνια συμβόλαια μίσθωσης με μεγάλες εταιρίες και με ελκυστική απόδοση, το ART Business Centre συγκεντρώνει όλους εκείνους τους παράγοντες που το καθιστούν μια κατάλληλη επένδυση για εμάς. Το ART Business Centre όχι μόνο προσθέτει σημαντική αξία στο πορτφόλιό μας (σημερινή εκτίμηση στα €100 εκατ.), αλλά επίσης διευρύνει την ήδη εκτεταμένη παρουσία του ομίλου μας στη Ρουμανία, μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες νέες οικονομίες και αγορές της Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v