Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H S&P προειδοποιεί τη Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση

Οι επιπτώσεις του Brexit στα δημόσια οικονομικά και στις σχέσεις με τη Σκωτία βρίσκονται στο «ραντάρ» της S&P. Δεν θα περιμένει ως το τέλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit, προτού κάνει μια νέα κίνηση.

H S&P προειδοποιεί τη Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση

H S&P μπορεί να μην περιμένει να ανακοινωθούν οι όροι του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτού προχωρήσει σε μια αναθεώρηση της αξιολόγησης της χώρας, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε υποβάθμιση, δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος της εταιρείας για τις κρατικές αξιολογήσεις.

Ο οίκος αξιολόγησης αφαίρεσε από τη Bρετανία την αξιολόγηση με «ΑΑΑ» μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου, υποβαθμίζοντάς την κατά δύο βαθμίδες στο «AA» και θεσπίζοντας αρνητικό outlook.

Σε ερώτηση αν θα περιμένει ως το τέλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit προτού κάνει μια νέα κίνηση, ο Moritz Kraemer απάντησε: «Όχι, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε».

«Θα αξιολογήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε έξι μήνες και αν είναι απαραίτητο, πιο συχνά. Θα παρακολουθούμε τις οικονομικές επιπτώσεις, τις επιπτώσεις για τα δημόσια οικονομικά, τις συνταγματικές επιπτώσεις όπως το ζήτημα με τη Σκωτία και ζητήματα όπως το νόμισμα και αν θα διατηρήσει τη θέση του ως διεθνές αποταμιευτικό νόμισμα» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Kraemer, μιλώντας στα περιθώρια συνεδρίου, τόνισε πως η επόμενη πράξη αξιολόγησης πιθανότατα θα είναι μια υποβάθμιση, εξαιτίας του αρνητικού outlook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v