Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ηarley-Davidson μπαίνει στην κούρσα για εξαγορά της Ducati

H αμερικάνικη εταιρεία έχει προσλάβει την Goldman Sachs για την προετοιμασία της προσφοράς. Στο παιχνίδι και private equity funds. Τον Ιούλιο αναμένονται οι πρώτες κινήσεις.

H Ηarley-Davidson μπαίνει στην κούρσα για εξαγορά της Ducati

Η αμερικάνικη Harley-Davidson ετοιμάζει μια προσφορά για την εξαγορά της ιταλικής Ducati, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Ενδιαφέρον για την θρυλική ιταλική εταιρεία, στην οποία έχει βάλει πωλητήριο η Volkswagen, θα εκδηλώσει και ινδική εταιρεία Bajaj Auto, καθώς και διάφορα funds. Οι πρώτες προσφορές αναμένονται τον Ιούλιο.

H Ηarley-Davidson έχει προσλάβει την Goldman Sachs για την προετοιμασία της προσφοράς, σημείωσε μια πηγή.

Η Volkswagen εργάζεται με την Evercore για την πώληση της Ducati, η οποία θα την βοηθήσει να αναδιαρθρωθεί μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία με έδρα την Μπολόνια βρίσκεται στη λίστα private equity fund όπως η KKR, η Bain Capital και η Permira.

H Ducati ιδρύθηκε το 1926 και το εργοστάσιο της στην Μπολόνια έμεινε ανοικτό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αναβάτες της έχουν κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike 14 φορές.

Η Harley-Davidson, η οποία ελέγχει περίπου τη μισή αγορά των μηχανών μεγάλου κυβισμού στις ΗΠΑ, ιδρύθηκε στο Μιλγουόκι στις αρχές του περασμένου αιώνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η Evercore έχει στείλει ενημερωτικά πακέτα σε μια σειρά ενδιαφερόμενων αγοραστών, μεταξύ των οποίων και η Investindustrial, η προηγούμενη ιδιοκτήτρια της Ducati.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v