Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ από Κομισιόν

Το πρόστιμο κατά της Google αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί σε εταιρεία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Η Κομισιόν θα ζητήσει από την εταιρεία να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πρακτικές.

Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ από Κομισιόν

Η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα επιβάλει πρόστιμο πάνω από 1 δισ. ευρώ στην Google, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει ότι η Google έχει χειραγωγήσει αποτελέσματα αναζήτησης για να ευνοήσει δικές της υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση μπορεί να γίνει ακόμα και την Τρίτη.

Το πρόστιμο κατά της Google αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί σε εταιρεία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

«Συνεχίζουμε την εποικοδομητική επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι οι καινοτομίες μας στο online shopping είναι καλές για τους καταναλωτές, τους πωλητές και τον ανταγωνισμό» δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

H Κομισιόν αναμένεται να ζητήσει από την Google να αντιμετωπίζει ισότιμα ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως οι Foundem και Kelkoo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v