Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενεζουέλα: Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Μαδούρο

Ελικόπτερο άνοιξε πυρ κατά του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έριξε τέσσερις βομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο. Για επίθεση «τρομοκρατών» κάνει λόγο ο Μαδούρο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Βενεζουέλα: Απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Μαδούρο

Ελικόπτερο της Αστυνομίας της Βενεζουέλας άνοιξε πυρ κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου και κυβερνητικού υπουργείου χθες, κλιμακώνοντας την πολιτική κρίση στη χώρα, με τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο να χαρακτηρίζει το περιστατικό επίθεση «τρομοκρατών» που ήθελαν να κάνουν πραξικόπημα.

Το ελικόπτερο έκανε 15 βολές κατά του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες άνθρωποι για κοινωνική εκδήλωση, ενώ έριξε τέσσερις βομβίδες στο δικαστήριο, όπου συνεδρίαζαν οι δικαστές, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Σύντομα θα πιάσουμε το ελικόπτερο και αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτή την ένοπλη τρομοκρατική επίθεση στους θεσμούς της χώρας», δήλωσε ο κ. Μαδούρο. «Θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει δεκάδες θανάτους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ελικόπτερο κατέλαβε ένας αξιωματικός του στρατού της Βενεζουέλας.

Ο αξιωματικός εμφανίστηκε στο Instagram πλαισιωμένος από ένοπλους μασκοφόρους άνδρες, δήλωσε πως ονομάζεται Όσκαρ Πέρες και κάλεσε τους Βενεζουελάνους να αντισταθούν «σε αυτή την τυραννική κυβέρνηση».

«Είμαστε ένας συνασπισμός στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτών που αναζητούν ισορροπία και τάσσονται εναντίον αυτής της εγκληματικής κυβέρνησης. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, δεν έχουμε πολιτική κατεύθυνση. Είμαστε εθνικιστές, πατριώτες και υπέρ της Συνταγματικής τάξης» είπε στο μήνυμά του, προσθέτοντας ότι ο αγώνας τους «δεν είναι εναντίον των αρχών ασφαλείας αλλά εναντίον της ατιμωρησίας αυτής της κυβέρνησης. Εναντίον της τυραννίας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός.

Στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter βλέπουμε ένα ελικόπτερο να πετάει πάνω από το Κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ταυτόχρονα ακούγονται ριπές πολυβόλου.



Ο 54χρονος σοσιαλιστής ηγέτης Νίκολας Μαδούρο βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες αντιμέτωπος με διαδηλώσεις από ηγέτες της αντιπολίτευσης που τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα, ενώ αυξάνεται η δυσαρέσκεια και εντός της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, τουλάχιστον 75 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες ακόμα έχουν τραυματιστεί και συλληφθεί, σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v