Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Επανεξετάζονται οι αιτήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα από την Τουρκία

Το Βερολίνο επανεξετάζει όλες τις αιτήσεις που έγουν γίνει από την Τουρκία για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός n-tv ανακοίνωσε πως σταματά να μεταδίδει διαφημίσεις που στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων στην Τουρκία.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας για μέτρα κατά της Τουρκίας, με αφορμή τη σύλληψη Γερμανών ακτιβιστών αλλά και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παράδοση λίστας στο Βερολίνο από την Άγκυρα με Γερμανικές εταιρείες που φέρονται να έχουν σχέσεις με τον Φετουλά Γκιουλέν, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση επανεξετάζει όλες τις αιτήσεις που έχουν γίνει από την Τουρκία για εξοπλιστικά προγράμματα.

«Εξετάζουμε όλες τις αιτήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ανέφερε πως το Βερολίνο «παγώνει» τα εξοπλιστικά προγράμματα για την Άγκυρα.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός n-tv γνωστοποίησε σήμερα πως σταματά τις διαφημίσεις που στόχο είχαν να προσελκύσουν επενδύσεις στην Τουρκία.

Οι διαφημίσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Γερμανός ποδοσφαιριστής Lukas Podolski και διάφορα στελέχη, έχουν δεχθεί επικρίσεις από τους θεατές, σύμφωνα με το n-tv.

«Από την Τρίτη, το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει τελείως και η ομάδα πωλήσεών μας αποφάσισε πως η προβολή της εκστρατείας δεν έχει πλέον νόημα», ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το n-tv.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v