Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Deutsche Bank εξετάζει τη μεταφορά €300 δισ. από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

Το σχέδιο Bowline της γερμανικής τράπεζας προβλέπει τη μεταφορά ενεργητικού €300 δισ. στη Φρανκφούρτη. Οι πελάτες θα αρχίσουν να ενημερώνονται από το Σεπτέμβριο του 2017 ότι τα συμβόλαια τους θα μεταφερθούν στη γερμανική πόλη.

H Deutsche Bank εξετάζει τη μεταφορά €300 δισ. από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

H Deutsche Bank μπορεί να μεταφέρει περίπου 300 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό της βρετανικής θυγατρικής της στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg.

To σχέδιο, το οποία φέρει την ονομασία Bowline, προβλέπει τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του trading στη Φρανκφούρτη από το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η μεταφορά του ενεργητικού θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2019.

Η Μόνικα Σάλες, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η τράπεζα σχεδιάζει να αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες από το Σεπτέμβριο του 2017 ότι τα συμβόλαια τους θα μεταφερθούν στη Φρανκφούρτη.

Ο ισολογισμός της Deutsche Bank ανερχόταν στο 1,59 τρισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου έτους. Μεγάλο μέρος του trading γίνεται συνήθως στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς 98.000 υπαλλήλους της τράπεζας ανέφερε πως η τράπεζα προετοιμάζεται για ένα «σκληρό Brexit» και σχεδιάζει να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v