Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ε.Ε. θέλει να «διώξει» τους διαπραγματευτές κρατικού χρέους από το Λονδίνο

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν την επιβολή κανόνων που θα αναγκάζουν τους βασικούς διαπραγματευτές κρατικού χρέους να έχουν ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων τους σε κάποια χώρα του μπλοκ των 27.

Η Ε.Ε. θέλει να «διώξει» τους διαπραγματευτές κρατικού χρέους από το Λονδίνο

Oι τράπεζες που διαχειρίζονται τον δανεισμό ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μπορεί να αναγκαστούν να μεταφέρουν ορισμένες υπηρεσίες εκτός Λονδίνου λόγω του Brexit, δήλωσαν τρεις κορυφαίοι τραπεζίτες στο Reuters.

Ένα μεγάλο μέρος των εκδόσεων κρατικού χρέους στην Ευρώπη γίνεται μέσω μεγάλων επενδυτικών τραπεζών με έδρα το Λονδίνο, οι οποίες μπορεί να χάσουν το δικαίωμα να προσφέρουν υπηρεσίες στην Ε.Ε., αν η Βρετανία αποχωρήσει τελικά από το μπλοκ.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν την επιβολή κανόνων που θα αναγκάζουν αυτές τις τράπεζες που βοηθούν τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες διαχείρισης χρέους να δανειστούν από τις αγορές να έχουν ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων τους σε κάποια χώρα του μπλοκ των 27.

Οι τραπεζίτες ανέφεραν πως οι αρχές της Ε.Ε. σχεδιάζουν να επιβάλουν παρόμοιους κανονισμούς με αυτούς που ισχύουν στις ΗΠΑ, όπου οι βασικοί διαπραγματευτές των αμερικανικών ομολόγων πρέπει να έχουν παρουσία στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v