Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Υπέρ των ποσοστώσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο υφυπουργός Οικονομίας

Πρέπει να μιλήσουμε για τη θέσπιση ενός δεσμευτικού στόχου που θα δώσει πραγματική ώθηση στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη και στη Γερμανία, υποστήριξε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Matthias Maching.

Γερμανία: Υπέρ των ποσοστώσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο υφυπουργός Οικονομίας

H Γερμανία πρέπει να εξετάσει την εισαγωγή ποσοστώσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομίας, Matthias Machnig.

Η δήλωση του βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έρχεται σε σύγκρουση με την στάση των Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτου, οι οποίο είναι αντίθετοι στην εισαγωγή ποσοστώσεων.

«Για αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τη θέσπιση ενός δεσμευτικού στόχου που θα δώσει πραγματική ώθηση στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη και στη Γερμανία» σημείωσε.

«Θέλουμε η Γερμανία να παραμείνει η κορυφαία παραγωγός αυτοκινήτων στο μέλλον» ανέφερε στο Reuters ο κ. Machnig, λέγοντας πως οι νέες τεχνολογίες θα κρίνουν ποιος θα μείνει στην κορυφή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση, την οποία θα αντιμετωπίσει μόνο μέσω καινοτομίας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα απαγορεύσει την πώληση νέων πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων από το 2040, με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v