Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Η τουριστική έκρηξη ανεβάζει τις τιμές

Η διαρκής τουριστική άνοδος στην Ισπανία έχει οδηγήσει σε ανατιμήσεις σύμφωνα με τον γερμανικό τουριστικό όμιλο TUI, που εκτιμά ότι από τις αυξήσεις αυτές μπορεί να επωφεληθούν άλλοι προορισμοί.

Ισπανία: Η τουριστική έκρηξη ανεβάζει τις τιμές

Η ανοδική τάση των τιμών στην Ισπανία και οι εν μέρει ασφυκτικά γεμάτες παραλίες είναι πιθανό να στρέψουν τους τουρίστες στην Ευρώπη σε φθηνότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, εκτιμούν εκπρόσωποι της TUI, ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς τουρ οπερέιτορ.

«Η Ισπανία έχει αναμφίβολα υψηλά επίπεδα τουριστικής ζήτησης, οι τιμές έχουν αυξηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Εκτίμησή του είναι ότι από την άνοδο των τιμών στην Ισπανία θα μπορούσαν να επωφεληθούν άλλοι τουριστικοί προορισμοί με πιο προσιτό κόστος. Εξαιτίας του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων πολλοί τουρίστες απέφυγαν τα τελευταία δύο χρόνια τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής, προτιμώντας να κάνουν κρατήσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και στην Ελλάδα, η οποία σπάει τα τελευταία χρόνια διαδοχικά ρεκόρ τουριστικής κίνησης.

Τα περσινά επίπεδα ρεκόρ θα καταφέρει να επαναλάβει φέτος και η Ισπανία, εκτιμά ο Φριτς Γιούσεν, ο οποίος επισημαίνει ότι η τουριστική άνθηση είναι από τη μία πλευρά ευεργετική για την οικονομία της χώρας, αλλά από την άλλη συνιστά και μια μεγάλη πρόκληση την οποία καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v