Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Ελαττώθηκαν οι ζημιές το δεύτερο τρίμηνο

Η εταιρία εξακολουθεί να καταγράφει τεράστιες απώλειες, αν και το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν σε 645 εκατ. από τα 708 εκατ. των πρώτων τριών μηνών. Άνοδο 17% σημείωσαν τα έσοδα, άλμα 150% οι παγκόσμιες μετακινήσεις.

Uber: Ελαττώθηκαν οι ζημιές το δεύτερο τρίμηνο

Τα σκάνδαλα που έχουν ταλαιπωρήσει φέτος την Uber Technologies δεν έχουν επηρεάσει τους πελάτες και τις πωλήσεις της, αν και η εταιρία εξακολουθεί να εμφανίζει τεράστιες ζημιές.

Για το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε απώλειες 645 εκατ. δολαρίων, αν και οι ζημιές της περιορίστηκαν σε σχέση με τα 708 εκατ. δολάρια του πρώτου τριμήνου.

Τα έσοδά της -εξαιρώντας μια έκτακτη δαπάνη προς οδηγούς της Νέας Υόρκης που είχαν πληρωθεί λιγότερο κατά λάθος- σημείωσαν άνοδο 17% σε 1,75 δισ. δολάρια συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο.

Η Uber διπλασίασε κατά το δεύτερο τρίμηνο τις ακαθάριστες «κρατήσεις», που περιλαμβάνουν κούρσες και παράδοση φαγητού και πακέτων, σε 8,7 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο οι «κρατήσεις» επίσης αυξήθηκαν κατά 17%.

Τα παγκόσμια ταξίδια κατέγραψαν συντριπτική άνοδο της τάξης του 150% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, πρόσθεσε.

Η εταιρία είχε το δεύτερο τρίμηνο 6,6 δισ. σε διαθέσιμα μετρητά, από 7,2 δισ. δολάρια στα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal που γνωρίζουν την υπόθεση, η Uber θα μπορούσε να τονώσει το απόθεμα των μετρητών της αν αποφάσιζε να προχωρήσει με μια προτεινόμενη επένδυση από την πλευρά της ιαπωνικής SoftBank, αξίας τουλάχιστον ενός δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v