Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H E.E. έχασε φορολογικά έσοδα €5,4 δισ. από Google και Facebook

Οι ψηφιακές πολυεθνικές ελαχιστοποιούν το συνολικό φορολογικό βάρος στην Ε.Ε. κατευθύνοντας όλα τα έσοδα σε κράτη μέλη με χαμηλή φορολογία, υποστηρίζει έκθεση που θα συζητήσουν υπουργοί Οικονομικών στο Τάλιν.

H E.E. έχασε φορολογικά έσοδα €5,4 δισ. από Google και Facebook

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να έχουν χάσει 5,4 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα από τη Google και το Facebook από το 2013 ως το 2015, σύμφωνα με έκθεση ευρωβουλευτή που είναι υπεύθυνος για τη μεταρρύθμιση της εταιρικής φορολόγησης.

Η έκθεση, την οποία έχει δει το Reuters, θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, μια ημέρα πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

«Οι ψηφιακές πολυεθνικές ελαχιστοποιούν το συνολικό φορολογικό βάρος στην Ε.Ε. κατευθύνοντας όλα τα έσοδα σε κράτη μέλη με χαμηλή φορολογία όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο» αναφέρεται στην έκθεση που έχει ετοιμάσει ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Πολ Τανγκ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκθεση αναφέρει πως η Google πληρώνει φόρους για το 9% των εσόδων εκτός της Ε.Ε., αλλά το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 0,82% εντός της Ε.Ε.

«Οι φόροι που πληρώνει το Facebook ως μερίδιο των εσόδων του εκτός της Ε.Ε. είναι μεταξύ 28 με 34%, ενώ στην Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό είναι το εξαιρετικά χαμηλό του 0,03 με 0,10%» σημειώνεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v