Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον της Unicredit για συγχώνευση με Commerzbank

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας είναι σε επαφή με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για μια συγχώνευση με την Commerzbank, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ενδιαφέρον της Unicredit για συγχώνευση με Commerzbank

Η ιταλική τράπεζα Unicredit εξέφρασε πρόσφατα στη γερμανική κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για μια συγχώνευση με την Commerzbank, δήλωσαν στο Reuters δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Μια από τις πηγές σημείωσε πως μια συμφωνία μπορεί να επέλθει μόνο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας εξέφρασε το ενδιαφέρον της για μια συμφωνία τους τελευταίους μήνες, με στόχο την ολοκλήρωση της μετά από δύο χρόνια, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης της τράπεζας. 

Σημειώνεται πως η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει το 15% της Commerzbank, μετά τη διάσωση της κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης. 

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, επισήμανε μια από τις πηγές, ενώ ενδιαφέρον για την γερμανική τράπεζα έχουν εκφράσει και άλλοι τραπεζικοί όμιλοι. 

«Η Unicredit είναι σε επαφή με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε μια από τις πηγές, προσθέτοντας πως αν και η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια πώληση, η Commerzbank δεν έχει δείξει ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v