Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Πρόωρες εκλογές θα προκηρύξει ο Άμπε

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ έδωσε εντολή για πακέτο χρηματοδότησης της οικονομίας ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ. Για δημιουργία πολιτικού κενού, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα, μιλά η αντιπολίτευση.

Ιαπωνία: Πρόωρες εκλογές θα προκηρύξει ο Άμπε

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έδωσε εντολή στους υπουργούς της κυβέρνησής του να προετοιμάσουν ένα πακέτο χρηματοδότησης για την τόνωση της οικονομίας, ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων γεν (περίπου 15 δισ. ευρώ), μέχρι το τέλος του έτους.

Μιλώντας στους συμβούλους του, ο Άμπε είπε πως το πακέτο αυτό θα πρέπει να επικεντρώνεται στην επιδότηση της παιδείας, του κόστους για τη μέριμνα των παιδιών και την ενίσχυση των εταιρικών επενδύσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Ο Άμπε αναμένεται επίσης να ανακοινώσει αργότερα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σήμερα, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την άνοδο της δημοτικότητάς του και την αποδιοργάνωση της αντιπολίτευσης και σε αυτό το πλαίσιο, το πακέτο τόνωσης της οικονομίας μπορεί να προσελκύσει μέρος των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji Press, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας).

Κατά το πρακτορείο Kyodo, ο Άμπε θα διαλύσει την κάτω βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο αντίπαλοι του Άμπε καταγγέλλουν πως ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θέλει να αποσπάσει την προσοχή του εκλογικού σώματος από τα δύο σκάνδαλα διαφθοράς κι ευνοιοκρατίας που ταρακούνησαν την κυβέρνησή του νωρίτερα φέτος.

Παράλληλα, επικρίνουν τον πρωθυπουργό πως δημιουργεί πολιτικό κενό, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v