Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Ομπάμα σε Ζούκερμπεργκ για τα fake news

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε προσωπικά τον Ζούκερμπεργκ για τις ψευδείς ειδήσεις δύο μήνες πριν την ορκωμοσία Τραμπ, αφότου ο CEO χαρακτήρισε «τρελή» τη σκέψη πως τα fake news επηρέασαν σημαντικά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Προειδοποίηση Ομπάμα σε Ζούκερμπεργκ για τα fake news

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπακακ Ομπάμα απηύθυνε προσωπική προειδοποίηση στον ιδρυτή και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε συνάντησή τους μετά τις εκλογές του 2016, να περιορίσει την εξάπλωση των fake news στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο έλαβε την απάντηση πως το πρόβλημα δεν είναι εύκολο να λυθεί, σύμφωνα με την Washington Post.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στη Λίμα του Περού, σε συνεδρίαση των παγκόσμιων ηγετών δύο μήνες πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση έγινε αφότου ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως είναι «τρελή» η ιδέα ότι τα fake news από πράκτορες με δεσμούς με τη Ρωσία θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Facebook σχολίασε πως έχει γνωστοποιήσει με «κάθε ευκαιρία» τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε ψευδείς ειδήσεις. Εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Facebook αρχικά ανακάλυψε εμπλοκή Ρώσων πρακτόρων τον Ιούνιο του 2016 και ειδοποίησε το FBI, ωστόσο οι προσπάθειες αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος έμειναν πίσω, καθώς εταιρία και κυβέρνηση δυσκολεύονταν να καταστρώσουν ένα σχέδιο δράσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v